Stick-fight-ul este unica artă marțială inventată de un român, Shihan VASILE NIȚĂ, Președintele F.R.K.M.K.D.

Stick-fight s-a dezvoltat prin preluarea tehnicilor de luptă din Krav Maga și adaptarea lor într-o formă de disciplină sportivă și competițională preliminară practicării Krav Maga.


Spectaculozitatea și dinamismul acestei arte marțiale constă în faptul că, a fost concepută să fie practicată de oricine, indiferent de sex sau de vârstă, fără a suferi inevitabilele accidentări din oricare alt sport de contact.


Acest lucru este posibil datorită regulamentului de luptă impus și datorită echipamentului de protecție utilizat în antrenamente și luptă.


Regulamentul specific competiţiilor de Stick-Fight impune ca loviturile care se punctează să fie la cap și pe vesta protectoare a trunchiului. Loviturile se pot executa din lateral, în plan orizontal, din interior în exterior sau învers, lovituri de sus în jos având ca țintă capul. Nu se admit lovituri de împungere cu bastonul, lovituri de pumni, picioare, genunchi.

 

 

Primul Campionat Naţional de Stick Fight s-a desfăşurat în anul 2009.

De la înfiinţare F.R.K.M.K.D. a efectuat anual stagii şi seminarii de pregătire, abordând trimestrial câte o tematică specifică din Krav Maga şi Stick Fight.

 

03_mar
Antrenament Stick Fight
Antrenament Stick Fight
Echipament  Stick Fight
Echipament Stick Fight