Sub atenta supervizare a Grand Master Nita Vasile (centura neagra 8 DAN Krav Maga, 7 DAN Karate, 4 DAN Jiu-Jitsu, 2 DAN Kick Boxing, 1 DAN Taekwondo, 1 KEUP Hapkido si Fondator Stick Fight Style Self Defence System), in perioada 22-24 iunie 2012 s-a desfasurat, in cadrul salii de sport a Scolii Nr. 11 din Bucuresti, Stagiul International de Krav Maga condus de Grand Master Andrea Bove (Master Teacher in Military Self Defence).

Pe parcursul celor 4 antrenamente intense (in majoritatea timpului, sub stres) au fost prezentate, discutate si efectuate tehnici de autoaparare cu sau fara arme (presupunandu-se prezenta unuia sau mai multor atacatori). Pe scurt, utilizarea armelor a constat in: tehnici de atac si autoaparare baston scurt (tehnici civile dar si utilizate in sistemul militar), cutit si pistol. Cel de-al 4-lea antrenament a inclus pregatire tactica, accentul fiind pus pe tehnici specifice politiei, si mijloace de folosire cat mai eficienta a diverselor obiecte ce ne stau la dispozitie in mod obisnuit pentru autoaparare.

La finalul celui de-al doilea antrenament, un moment dedicat valorii unui adevarat maestru a facut pana si aparatele foto sa zambeasca. Acest eveniment special a fost decernarea diplomei de 8 DAN Krav Maga Master Instructor (cel mai inalt grad posibil oferit de I. T. D. A.) Maestrului Nita Vasile.
Pentru o parte dintre participanti, stagiul a fost considerat un test final in vederea obtinerii titlului de instructor. Mentionam ca evaluarea acestora s-a desfasurat pe parcursul mai multor stagii. In urma acestui examen complex si deosebit de dificil (ce a presupus, desigur, si monitorizarea capacitatilor de predare), sportivii propusi pentru evaluare (Belea Cristian Ioan, Dinescu Lucian si Maimut Diana) au obtinut diplome de instructori Krav Maga 2 DAN.

Toate diplomele obtinute in urma stagiului sunt recunoscute international prin “The Israeli College for Security and Investigation” (ICSI) si “World Association Sport International” (WASI).
In cadrul ceremoniei de decernare a diplomelor ce a avut loc pe 24 iunie seara, Grand Master Andrea Bove si-a exprimat deosebita multumire cu privire la pregatirea tehnica, fizica si psihologica a participantilor la stagiu, felicitandu-l pe Maestrul Nita Vasile pentru prezentarea impecabila.