Asteptat timp de mai bine de un an de catre cei peste 60 de participanti, Seminarul International de Krav Maga Militar s-a desfasurat in perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2013.

Antrenamentele au fost conduse de catre Grand Master Nita Vasile (8 DAN Krav Maga) si Grand Master Andrea Bove (Master Teacher in Military Self Defence).


Acest tip de eveniment a devenit deja o traditie anuala pentru clubul HANSHI, iar maestrul Andrea Bove parte a familiei sportivilor nostri. Dupa cum se poate observa si din denumirea sa, specificul seminarului de acest an a fost unul militar. Primul antrenament, cel de vineri seara, a fost caracterizat in special de intensitate, punand la incercare atat conditia fizica a sportivilor, cat si capacitatea de concentrare in conditii de stres (oboseala fizica si mentala, zgomot, etc.). S-au numarat mii de abdomene si flotari sub diverse forme, atacurile survenind pe fond de oboseala. In cadrul acestui prim antrenament au fost studiate procedee complexe de autoaparare in caz de atac fara arme.

Al doilea si al treilea antrenament, cele de sambata dimineata si seara, au fost axate pe durificarea fizica si mentala a sportivilor (exercitii complexe ce au inclus multiple lovituri executate cat mai real posibil), precum si pe atacuri armate (baston, cutit, pistol).


Cel de-al patrulea antrenament a avut loc duminica dimineata. Exercitiul central a fost un circuit spectaculos dar si epuizant efectuat de catre fiecare dintre participanti (alergare, durificare, abdomene, flotari, sute de lovituri de pumn si picior la sac, prezentarea tuturor tehnicilor de autoaparare invatate in cadrul celorlalte antrenamente).

In cadrul intalnirii cu numarul cinci, cea finala, au fost inmanate diplomele de participare. Incantati de parcursul seminarului, cei doi maestri au felicitat toti sportivii pentru conditie fizica, dedicare si mai ales capacitatea de a nu renunta in conditii maxime de stres, solicitare, oboseala. De remarcat a fost numeroasa prezenta feminina.
Clubul HANSHI multumeste invitatului special Grand Master Andrea Bove, tuturor celor ce au sustinut intreg evenimentul sub varii forme, sportivilor ce s-au descurcat remarcabil (atat incepatori cat si avansati).


Multumim in mod special lui Grand Master Nita Vasile, maestrul care a facut posibil acest seminar, cel ce ne-a impartasit din nou o mica parte din vasta sa experienta in artele martiale si cel pe care toti cei ce il cunosc il invaluie in respect si deosebita admiratie.