Seminarul de Stick Fight Style competitional sustinut de Grand Master Nita Vasile in seara de 21 decembrie 2012 a adunat peste 100 de sportivi participanti in sala de sport a Scolii Generale nr. 310 ”Regele Mihai I”.
In spiritul disciplinei si respectului impuse de prezenta primului maestru roman de arte martiale ce a creat un stil propriu, sportivii au avut ocazia de a invata diverse lovituri si blocaje cu bastonul, precum si combinatii adaptabile competitional. Pentru o vedere de ansamblu a tehnicilor permise in lupta cu bastonul, regulamentul de arbitraj ce avea sa fie utilizat in cadrul competitiei de pe 22 decembrie a fost prezentat interactiv, prin intermediul unui meci demonstrativ.


La finalul seminarului, a avut loc si ceremonia de inmanare a diplomelor de 1 DAN, 2 DAN si respectiv 3 DAN karate sportivilor ce in timpul anului 2012 au sustinut si promovat examene. La primirea diplomei, fiecare sportiv a depus un juramant ce presupunea in mod special promisiunea de respectare a valorilor specifice lumii artelor martiale.
Ziua de 22 decembrie 2012 a fost marcata de Cupa Hanshi, o dubla competitie din punct de vedere al stilurilor de lupta abordate, si anume Stick Fight Style (lupta cu bastonul) si Full Contact All Styles. Putem afirma ca meciurile vedeta ale competitiei au fost cele de Stick Fight si Full Contact All Styles ce au implicat sportivi de varste foarte mici (5 ani) si cele de Stick Fight in care au luptat seniori de peste 30 de ani ce ne-au reamintit importanta practicarii sporturilor indiferent de varsta si situatie familiala, dar mai ales au demonstrat universalitatea stilului creat de Shihan Nita Vasile.


Jumatatea competitiei a fost punctata printr-un moment special, prezentarea unei demonstratii de Stick Fight Style. Cei patru sportivi ai clubului nostru ce au fost protagonisti ai momentului au aratat, printre altele, aplicabilitatea tehnicilor Stick Fight in situatii de autoaparare.
La finalul competitiei sportivii au fost premiati cu diplome si cupe realizate special pentru acest eveniment. Instructorii clubului au primit si ei diplome pentru sustinerea organizatiei, precum si pentru intreaga activitate din 2012. Multumim tuturor sportivilor participanti la seminar si competitie, numarului neasteptat de mare de spectatori, dar mai ales maestrului ce a facut posibile aceste evenimente, Shihan Nita Vasile!