Sistem modern și eficient de luptă fără arme cu scopul de a neutraliza rapid amenințarea.

Krav Maga a făcut primii paşi în România prin anii 2000, începutul fiind făcut prin studierea diferitelor manuale și materiale filmate precum și prin participarea, peste hotare, la diferite stagii de pregătire.

 

Krav Maga grupează o suită de principii și tehnici de autoapărare, al căror scop este supravieţuirea în cazul conflictelor care nu au putut fi altfel evitate.

 

Krav Maga este un sistem integrat, ceea ce înseamnă că tehnicile învăţate sunt aplicabile în mai multe situaţii reale de luptă, respectiv se asigură practicanţilor un set minim de tehnici de răspuns la o varietate de atacuri. Este vorba despre o metodă facilă, eficientă, cu învăţare rapidă, care pregătește pentru luptă într-un timp cât mai scurt, recruţii din forţele de gherilă sau din armată.

 

Astfel, tehnicile Krava Maga sunt adaptate pentru apărarea și supravieţuirea în condiţii reale de conflict.

  • Evită accidentările

  • Antrenează-te și din poziții de dezavantaj

  • Identifică și elimină pericolul imediat

  • Treci dintr-o situație de apărare la atac cât de repede se poate

  • Folosește reflexele naturale de apărare a corpului

  • Lovește zonele vulnerabile

  • Folosește orice este disponibil și la îndemână

  • Oricând este posibil scapă din angajament spre o zonă de siguranță

  • Niciodată să nu faci mai mult decât este necesar

Obiectivul numărul 1 în Krav Maga este supravieţuirea, nu lovirea adversarului, în timp ce al doilea obiectiv este neutralizarea atacului.

3

Datorită eficienței sale, Krav Maga și-a câștigat acceptanța în multe din cele mai importante organizații militare sau paramilitare ale lumii.

Acest stil a fost acceptat ca program de training al:

Batalionului de Operații Speciale al Poliției Militare din Rio de Janeiro (Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale)FBI SWAT ♦ AFOSI ♦ Trupele Speciale Antiteroriste ♦ United States Marshals Service ♦ Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosive ♦ Drug Enforcement Administration Arrest and Control Unit ♦ Trezoreria Statelor Unite (Treasury Department)U.S. Department of Homeland Security  ♦ U.S. Immigration andCustoms Enforcement  ♦ State DepartmentCIAUnited States Coast Guard

Krav Maga este sistemul oficial de autoăparare și luptă utilizat de Forțele de Apărare Israeliene (Israeli Defense Forces), MOSAD, Poliția Israeliană (Israelien National and Military Police) și Serviciile de Securitate (Israeli Intelligence and all Security Divisions).

Este de asemenea, predată în instituții patronate de Ministerul Israelian al Educației, iar din 1964 Krav Maga a început să fie predată civililor din lumea întreagă.

Krav Maga este predată ofițerilor responsabili cu siguranța pasagerilor (skymarshals) și echipajelor de pe multe aeronave comerciale.

Este predată în țări ca Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Brazilia, Anglia, Irlanda, Croația, Franța, Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Elveția, Spania.

2