Pe data de 9 iulie s-a desfasurat primul workshop interactiv de autoaparare si sporturi de contact organizat de clubul Hanshi, FIGHTCODE. Evenimentul a atras zeci de spectatori de diverse varste, complexitatea sa fiind unul dintre ingredientele principale ale succesului.

Inceputul workshop-ului a fost marcat printr-o demonstratie de Taekwondo sustinuta de grupa de copii antrenata de Sensei Marius Nita (4 DAN Taekwondo, maestru al sporturilor, antrenor al lotului olimpic de Taekwondo). Pe langa inclinatia pentru disciplina practicata, cei mici au incantat publicul prin evidentierea insusirii valorilor morale atat de necesare unui adevarat sportiv.

Evenimentul a continuat cu o demonstratie de Kick Boxing juniori si o spectaculoasa simulare a unui scurt antrenament la palmare din partea lui Alexandru “The Bomber” Nita (campion european profesionist – Kick Boxing, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Savate 2013).

Au urmat o demonstratie de Krav Maga Stick Fight si o simulare a unui meci de Savate (Boxe francaise) sustinut de Alexandru “The Bomber” Nita si Adrian Gagiu.

Momentul cel mai asteptat al evenimentului, cel interactiv, a coincis cu cel final. Grand Master Vasile Nita a discutat despre si a exemplificat diverse situatii de atac si autoaparare, cu sau fara arme. Spectatorii au putut propune si ei situatii neprevazute cu care s-au confruntat sau de care au auzit (inclusiv atacuri cu arme de foc).

Multumim tuturor celor prezenti la FIGHTCODE – organizatorilor evenimentului, sportivilor si in special lui Shihan Vasile Nita, Sensei Marius Nita, Sensei Marian Nita, Alexandru “The Bomber” Nita pentru varietatea de stiluri de arte martiale si sporturi de contact aduse in fata publicului prin demonstratii inedite si pline de profesionalism.