KAPAP este un acronim pentru denumirea în ebraică Krav Panim El Panim, și se traduce prin Luptă Față în Față (Face-to-Face Combat).

Krav Maga a făcut primii paşi în România prin anii 2000, începutul fiind făcut prin studierea diferitelor manuale și materiale filmate precum și prin participarea, peste hotare, la diferite stagii de pregătire.

Krav Maga grupează o suită de principii și tehnici de autoapărare, al căror scop este supravieţuirea în cazul conflictelor care nu au putut fi altfel evitate. Krav Maga este un sistem integrat, ceea ce înseamnă că tehnicile învăţate sunt aplicabile în mai multe situaţii reale de luptă, respectiv se asigură practicanţilor un set minim de tehnici de răspuns la o varietate de atacuri. Este vorba despre o metodă facilă, eficientă, cu învăţare rapidă, care pregătește pentru luptă într-un timp cât mai scurt, recruţii din forţele de gherilă sau din armată.

Astfel, tehnicile Krava Maga sunt adaptate pentru apărarea și supravieţuirea în condiţii reale de conflict.

  • Evita accidentarile

  • Antreneaza-te si din pozitii de dezavantaj

  • Identifica si elimina pericolul imediat

  • Treci dintr-o situatie de aparare la atac cat de repede se poate

  • Foloseste reflexele naturale de aparare a corpului

  • Loveste zonele vulnerabile

  • Foloseste orice este diponibil si la indemana

  • Oricand este posibil scapa din angajament spre o zona de siguranta

  • Niciodata sa nu faci mai mult decat este necesar

Obiectivul numărul 1 în Krav Maga este supravieţuirea, nu lovirea adversarului, în timp ce al doilea obiectiv este neutralizarea atacului.

Datorită eficienței sale, Krav Maga și-a câștigat acceptanța în multe din cele mai importante organizații militare sau paramilitare ale lumii. Acest stil a fost acceptat ca program de training al: Batalionului de Operații Speciale al Poliției Militare din Rio de Janeiro (Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale)/ FBI/ SWAT/ AFOSI/ Trupele Speciale Antiteroriste/ United States Marshals Service/ Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosive/ Drug Enforcement Administration Arrest and Control Unit/ Trezoreria Statelor Unite (Treasury Department)/ U.S. Department of Homeland Security/ U.S. Immigration andCustoms Enforcement/ State Department/ CIA/ United States Coast Guard

Krav Maga este sistemul oficial de autoaparare si lupta utilizat de Fortele de Aparare Israeliene (Israeli DefenseForces), MOSAD, Politia Israeliana (Israelieni National and Military Police) si Serviciile de Securitate (Israeli Intelligence and all Security Divisions).
Este de asemenea, predata îninstitutii patronate de Ministerul Israelian al Educatiei, si din 1964 Krav Maga a început sa fie predata civililor din lumea întreaga. Krav Maga este predata ofiterilor responsabili cu siguranta pasagerilor (skymarshals) si echipajelor de pe multe aeronave comerciale. Este de asemenea predata în tari ca Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Brazilia, Anglia, Irlanda, Croatia, Franta, Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Elvetia, Spania.